Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

vineri, 30 martie 2012

APA noastra cea de toate zilele.....

Fara sa bea apa, omul moare, agonizand, in 72 de ore. Dar pana sa moara, setea il aduce la nebunie. De ce oare?
In mijlocul unei intinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Desi are apa din belsug la distanta de un brat, n-o poate bea. Din ce cauza?
Apa are memorie si poate fi innobilata sau, dimpotriva, pangarita de cuvinte. Cand apa din tesuturile noastre asculta muzica de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimba, se vindeca. Care sa fie explicatia?
Apa sfintita nu devine niciodata statuta si are proprietati tamaduitoare. Sa fie un mit?
Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica in 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apa. Cum e posibil?
Un om poate posti cu apa pura peste 40 de zile sau chiar mai mult, ramanand sanatos sau vindecandu-se astfel de boli grave, degenerative, in ciuda privatiunii de hrana. Cat adevar e aici?

Norman Walker, Paul Bragg, Masaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj si altii si-au dedicat zeci de ani din viata ca sa raspunda la intrebarile de mai devreme, pornind de la cea mai legitima curiozitate: cat de importanta este apa pentru noi?
Apa, cel mai important nutrient al corpului nostru, este la fel de important pentru noi ca si aerul pe care il respiram. Toate functiile corpului nostru sunt dependente de acest lichid, asa ca felul in care il administram si calitatea sa au o importanta vitala pentru sanatatea noastra. 

Iata cateva lucruri pe care e bine sa le cunosti… ca pe apa:
 1. Specialistii au cazut de acord ca cea mai buna apa pentru consum este cea cu un aport echilibrat de minerale. O apa minerala sau minerala plata provenind dintr-o sursa de incredere este cea mai buna alegere.
2. Alcoolul, ceaiul si sucurile nu sunt surse ideale de apa pentru ca au, suplimentar, un efect diuretic asupra corpului.
3. Filtrele de apa se aleg in functie de problema specifica a apei pe care o primesti in gospodarie. O analiza chimica a apei ar fi ideala inainte de alegerea lor iar intretinerea este cel putin la fel de importanta. Filtrele trebuie schimbate la intervale regulate.
4. Gheata poate dauna persoanelor cu probleme cardiovasculare. Diferenta de temperatura poate provoca un soc organismului.
5. Cu cat este mai rece apa pe care o bem in timpul meselor, cu atat mai incet va fi procesul digestiv.
6. Nu este recomandat consumul de apa in timpul meselor pentru ca avem tendinta de a folosi lichidul pentru usurarea ingerarii alimentelor in loc sa le mestecam regulamentar.
7. Nu se recomanda folosirea apei calde de la chiuveta pentru consum. Apa rece si fiarta este mai potrivita. Apa fierbinte de pe teava e mult mai coroziva si poate contine deseuri periculoase.
8. Folosim aproximativ 3 litri de apa doar ca sa ne spalam o data pe dinti.
9. Intre 60 si 70% din greutatea noastra este reprezentata de apa din corp.
10. Un morcov are 90% apa.
11. De-a lungul vietii, o persoana bea aproximativ 60 000 de litri de apa.
12. Apa nu trebuie transformata intr-o sursa de minerale. Ea contine de cele mai multe ori si minerale anorganice care nu pot fi asmilate. Aceste substante vor fi depozitate de corp rezultand astfel probleme de sanatate ca artrita sau pietrele la rinichi.
13. 97% din apa intregii planete se afla in oceane. Doar 3% este apa proaspata, pe care o putem consuma de-a gata. Trei sferturi din aceasta apa proaspata se afla in ghetari.
14. O persoana obisnuita foloseste zilnic in gospodarie aproximativ 270 litri de apa.
15. Cu exceptia apei distilate, toata apa este, intr-o proportie mai mare sau mai mica, minerala. Pana si apa de ploaie contine impuritati.


Apa minerala, dupa cum spune Paul Bragg, e excelenta sa te imbaiezi in ea. La fel ca sarea din saculet, incalizita si pusa pe ficat sau zona inflamata, o baie intr-un izvor cu apa minerala curata pielea si revigoreaza organismul. Intern, face dezastre! Artrita, monturi, pinteni si cocoase, cu predilectie…
Sarurile anorganice din apele minerale sunt tot atat de intraductibile de catre organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaste. Nu le foloseste. Mineralele anorganice din compozitia acestor ape infunda arterele, rigidizeaza tesuturile, uzeaza rinichii, imobilizeaza articulatiile. Apa poate sa te vindece, cum poate la fel de bine sa te imbolnaveasca. Totul depinde de castitatea ei…
Surse de apa pura, benefica sanatatii, sunt trei la numar in lumea-ntreaga: prima, din fructe si legume proaspete cultivate organic si sucul lor; a doua, din apa purificata prin distilare; a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosfera nepoluata.
Dupa ce criterii alegem cea mai buna apa de baut, din oferta destul de diversa de pe raft? Pretul, cel mai adesea… Reclama facuta, de multe ori… Prea putini stiu sa caute pe eticheta informatia care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de saruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primesti drept raspuns o cifra mai mica de 50 sau pe-aproape, inseamna ca ai pus mana pe o sticla cu apa potabila.
Si acum, iata rezultatele pentru primele 9 ape minerale, testate cu TDS – metrul si insiruite in ordinea testarii. (TDS-metrul e un instrument rapid, ce masoara totalitatea sarurilor dizolvate in apa)

1. Perenna Premier, apa minerala naturala plata. “De cea mai buna calitate” – 288 TDS
 2. Vittel – Eau Minerale Naturelle Bonne Source – 360
 3. Bucovina – Apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) – 54
 4. Perrena Premier – apa naturala carbogazificata “De cea mai buna calitate” – 270
 5. Aqua Carpatica – apa minerala naturala necarbogazoasa (plata); apa oligomnerala – 200
 6. Dorna. Izvorul Alb – apa minerala necarbogazoasa (plata) -186
 7. Roua muntilor – apa minerala naturala decarbogazeificata integral – 630
 8. Roua muntilor – apa minerala naturala carbogazeificata – 575
9. Izvorul minunilor – apa minerala naturala carbogazificata – 78
10. La Fantana – apa de izvor extrasa din zona Talmaciu ( Sibiu) – 350 TDS
11. Cheile Bicazului (apa de izvor) – apa plata premium – 350 TDS
12. Valcele (Izvor Elisabeta) – apa minerala medicinala – 2160 TDS
13. Lipova – apa minerala naturala, decarbogazeificata partial – 670 TDS
14. Bilbor – apa de izvor plata – 55 TDS
15. Borsec – apa minerala naturala, natural carbogazoasa – 146 TDS
16. Perla Harghitei – apa minerala naturala decarbogazeificata partiala – 598 TDS
17. Voslauer - Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS
18. Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS
19. Devin – apa naturala necarbogazoasa (plata) de izvor – 38 TDS
20. Perla Harghitei – apa minerala naturala – 745 TDS

Dupa ce-am vazut filmul “Apa imbuteliata – sursa de imbogatire” am devenit pe deplin constient ca alegerea unei ape potabile pe criteriul TDS nu poate fi decat prima etapa a selectiei.
Uite si aici ceva edificator:




Curiozitati despre apa:
  • Cea mai pura apa este in Finlanda.
Potrivit UNESCO, cea mai pura apa este in Finlanda. In total savantii au studiat apa in 122 de tari. In timpul cercetarilor s-a dovedit ca circa 1 miliard de oameni nu au deloc acces la apa pura.
  • Este mai usor sa primim gheata din apa calda.
Care apa se transforma mai repede in gheata: calda sau rece? Daca sa ne gandim logic, atunci desigur ca rece. Apa fierbinte ar trebui mai intai de toate sa se raceasca. Nu-i asa? Insa cercetarile arata ca in gheata se transforma mai rapid apa fierbinte decat cea calda. Raspunsul exact la intrebarea de ce apa fierbinte ingheata mai repede ca cea rece nu exista.
  • Supraracirea apei.
Desigur toti tinem minte din fizica ca apa ingheata la 0 grade celsius, iar temperatura de fierbere este 100 grade celsius. Cu toate acestea exista asa un termen ca "supraracirea apei". Aceasta proprietate o poate avea doar apa pura, fara aditivi. Chiar si la racirea apei la 0 grade celsius ea ramane in stare lichida, insa totusi temperatura de inghet exista, dar ea este mai mica decat in cazul apei simple.
  • Apa are mai mult de trei stari de agregare.
De la scoala cunoastem ca apa poate avea trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Cu toate acestea oamenii de stiinta deosebesc 5 stari diferite de apa in stare lichida si 14 in stare solida.
  • Apa ca sticla.
Ce se va intampla daca vom lua apa pura inghetata si vom continua sa o racim? Va avea loc o transformare minunata. La minus 120 de grade celsius, apa va avea o stare vascoasa, dar la o temperatura mai joasa decat minus 135 grade, ea se va transforma in "apa de sticla". Apa de sticla - este o substanta solida, care nu are o structura cristalina, la fel ca si sticla.
  • Apa este viata.
Fiecare organism este compus in mare parte de apa: Animalele - 75%, Pesti - 75%, Meduze - pana la 99%, cartofi - 76%, mere - 85%, rosii - 90%, castraveti 95%, pepeni - 96%. Chiar si omul consta din apa. Organismul unui nou-nascut consta din 86% de apa, unui om in varsta - 50%.
  • Apa - transportator de boli.
Apa nu numai ne da viata, dar ne priveaza de viata. 85% de boli din toata lumea se transmit prin intermediul apei. In fiecare an, 25 milioane de oameni mor din cauza bolilor transmise prin apa.
  • Omul moare fara apa.
Daca un om pierde 2% de apa din masa corpului, el sufera de sete. In cazul in care procentul de apa pierdut va creste pana la 10, se incep halucinatii. Daca omul pierde 12% de apa, el nu se poate restabili fara ajutorul medicului. La pierderea a 20% omul moare.
  • Cea mai mare parte de apa potabila se afla in ghetari.
Unde se afla cea mai mare cantate de apa? Raspunsul pare evident - in oceane. Cu toate acestea mantaua pamantului contine de 10-12 ori mai multa apa decat in oceanul planetar. Aproape intreaga masa de apa pe pamant nu este potabila. Putem consuma doar 3% din intreaga masa a apei, dar si cele 3% de apa nu sunt disponibile, deoarece cea mai mare parte de apa potabila se contine in ghetari.
  • Apa ca dieta.
Daca vom consuma din bauturi doar apa, vom reduce drastic aportul caloric general. In primul rand deoarece incetam sa consumam bauturi bogate in calorii, sucuri si bauturi gazoase dulci, si in al doilea rand, dupa ce consumi apa nu ai asa o pofta de ducliuri, cum ai avea daca ai consuma ceai sau cafea.
  • Apa pentru o inima sanatoasa.
Apa reduce riscul unui atac de cord. Savantii au descoperit ca probabilitatea de a suferi un atac de cord este mult mai mica la persoane care consuma aproximativ sase pahare de apa zilnic, decat la cei care consuma doar doua.
  • 35 tone de apa pe parcursul vietii.
Fara apa o persoana poate trai un timp foarte scurt. Apa este al doilea element vital necesar omului, dupa oxigen. Fara alimente o persoana poate trai aproximativ sase saptamani, fara apa - cinci, sapte zile. Pe parcursul vietii, un barbat consuma aproximativ 35 tone de apa.
  • Cea mai scumpa apa.
Apa poate fi gratuita dar poate si sa coaste bani buni. Cea mai scumpa apa din lume este vanduta in Los Angeles. Lichidul pretios, cu un gust si valoarea pH-ului echilibrate, este ambalat in sticle cu pietre "Swarovschi". Pretul acestei ape este 90 $ pentru un litru.
  • Apa care arde.
Exista si apa periculoasa. De exemplu, in Azerbaidjan exista apa care contine cantitati mari de metan si poate lua foc daca apropiem un chibrit de ea. In Sicilia exista un lac la fundul caruia se contin zacaminte de acizi care polueaza apa din acest lac.
  • Proteine in apa.
Intr-un cub de apa de mare se contine 1.5 grame de proteine si alte substante. Oamenii de stiinta au socotit ca valoarea nutritiva a Oceanului Atlantic este estimata cu 20 000 de recolte colectate de pe toata suprafata uscatului intr-un an intreg.
  • O familie obisnuita poate economisi pana la 68 tone de litri de apa pe an daca nu lasa apa sa curga in continuu atunci cand spalam vasele, cand folosim apa pentru igiena personala sau cand spalam automobilul.
  • Daca o persoana, intr-o saptamana, in loc sa faca baie, ar face dus, ar economisi atata apa, cat sa ajunga pentru 1000 de cani de cafea.
  • O caramida pusa in rezervorul vasului de toaleta reduce consumul de apa cu 15% - 40%, circa doi litri la o folosire.
  • Spalarea manuala a vaselor necesita cu 37% mai putina apa decat spalarea cu masina de spalat vase.
  • O stropitoare din gradina dintr-un sistem de irigare automat foloseste timp de o ora mai multa apa decat o familie de patru persoane pe zi.
  • Un robinet defect (din care curge cate o picatura de apa pe secunda) pierde 25 de litri de apa pe zi.

Sursa aici, aici si aici





Tu ce informatii ai despre acest subiect? Scrie la comentarii.....

duminică, 25 martie 2012

Meloterapia



Ce este meloterapia? 

Meloterapia este o terapie care foloseste influentele sonore armonioase.

Studiile stiintifice, din domeniu, au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca.

Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. De fapt , acesta este si rapunsul  la cea mai frecventa intrebare referitoare la meloterapie : Care este acel element ce emotioneaza, modifica, incanta, intristeaza, calmeaza, inveseleste si ne face atat de fericiti atunci cand ascultam muzica? Muzica actioneaza in mod direct asupra organismului, indiferent daca ne dam seama sau nu de acest lucru. Ritmul cardiac se regularizeaza, tensiune arteriala revine la parametrii normali si simti ca iti recapeti energia, optimismul si increderea.

Pacientii pot alege intre terapia pasiva, ce presupune simpla ascultare a unor melodii, si cea activa, in timpul careia sunt pusi sa cante la diverse instrumente.

Napoleon Bonaparte spunea ca, dintre toate artele, muzica are influenta cea mai directa si puternica asupra psihicului, fiind parte integranta a existentei umane.  Chiar si discipolii lui Pitagora tratau epilepsia si starile febrile cu ajutorul muzicii, deoarece ei considerau ca boala reprezinta consecinta directa a unui dezechilibru survenit intre armonia cosmica si fiinta umana. Meloterapia a fost introdusa si promovata de Platon, care o folosea pentru a reda sanatatea celor din jur.

Prin meloterapie pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.



Cui se adreseaza meloterapia?



Meloterapia se adreseaza tuturor: copiilor, adolescentilor, adultilor sau batranilor.Toata lumea se poate bucura de beneficiile terapiei prin muzica, chiar daca nu ai o problema de sanatate. Cei vizati sunt persoanele care dau semne de oboseala si stres, dar si cei cu afectiuni mai grave cum ar fi Alzheimer ori cei care au probleme de ordin psihic.



Mic ghid pentru tratarea diferitelor afectiuni prin meloterapie



- pentru calmarea sistemului nervos: Concertul nr. 5 pentru pian si orchestra de Beethoven si Uvertura operei Parsifal de Wagner.

 - pentru destindere psihica si relaxare: Sonata pentru flaut, alto si harpa si Clar de luna de Debussy, Nocturnele lui Chopin .

 - pentru combaterea oboselii si surmenajului: Poemul simfonic Vltva de Smetana si Dimineata de Grieg.

 - pentru tratarea starilor depresive: Carnavalul de Dvorak.

 - pentru calmarea starilor de agitatie: Oda bucuriei de Beethoven si Corul pelerinilor de Wagner.

 - pentru tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: Mica serenada si Simfonia nr. 41 de Mozart.

 - pentru calmarea marilor suferinte care apar în urma unor întimplari tragice: Concertul pentru violoncel de Dvorak si Patetica de Ceaikovski.



Meloterapie si autosugestie 

Va aduceti aminte cand v-ati relaxat profund ultima data ? A fost oare o stare de relaxare profunda ?

Stresul este o coordonata a existentei cotidiene, iar in universul unei vieti hiperactive relaxarea devine dificila si uneori chiar imposibila. Scopul meloterapiei de relaxare cu elemente de sugestie il reprezinta (re)trairea starilor de destindere profunda. Tehnica este o modalitate prin care reinvatam sa ne relaxam.

Meloterapia de relaxare cu elemente de sugestie este o metoda compozita care imbina valentele psihoterapeutice ale sunetului muzical cu cele ale cuvantului pentru a obtine starea de relaxare maxima posibila. Intalnirile cu terapeutul se desfasoara pe intervalul a 30 de minute. Sedinta de relaxare dureaza 20 de minute, urmata de 10 minute de dialog cu terapeutul.

V-ati gandit la binefacerile psihice ale muzicii? Dar ale unei muzici de relaxare veritabila? Prin aceasta tehnica muzica ofera elementelor de sugestie suportul care sa le sporeasca eficienta. Prin intermediul cuvantului veti intra, din starea cotidiana, in cea de relaxare. Incepand de aici exista un alt spatiu psihic in care cuvantul, sunetul verbal este inlocuit cu tacerea si sunetul muzical. Sunetul muzical e construit special de terapeut pentru a facilita aprofundarea starii de relaxare, pana la limita inductiei somnului.



Hai sa facem impreuna un experiment:  dupa o zi epuizanta plina de stres, du-te in baie si umple  cada cu apa fierbinte, cu multa spuma, adauga cateva picaturi de ulei esential  cu aroma de lavanda si santal .....iar undeva  in surdina sa razbata acordurile difuze ale „Anotimpurilor” lui Vivaldi.....sau muzica indiana, sau simfoniile lui Beethoven, sau ce te linisteste pe tine mai bine.



Sa-mi spui cum te-ai simtit!


vineri, 23 martie 2012

Reflexoterapia

Ca ramura a medicinei orientale, reflexologia este ştiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului, în general cu efect distal (la distanţă faţă de organele pe care le reprezintă). Organele sunt componente inseparabile în ansamblul organismului uman, având legătură vasculară, nervoasă şi energetică directă cu zonele corespunzatoare reflexogene.
Asfel, se cunosc zonele de proiecţie la nivelul picioarelor, mâinilor, coloanei vertebrale, limbii, urechii, intestinului gros, etc.
  Din punctul de vedere al mediciniii alopate, reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos, cu ajutorul căruia se reglează relaţiile dintre organe şi se stabilesc relaţiile dintre organism şi mediul inconjurator.
Reflexologia este un sistem foarte vechi de masare a mainilor si a picioarelor, practicat de catre vindecatorii din Egiptul si China Antica.  


Componentele principale ale reflexologiei sunt:
   
a) Reflexodiagnosticul - constă în reperarea punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene combinat cu informatiile primite din dialogul cu pacientul..
b) Reflexoterapia - este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase).


Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in zone egale si ca talpa piciorului este o "harta" a organelor noastre. Prin masarea talpilor si a mainilor se trateaza anumite afectiuni.
Reflexoterapia nu poate fi practicata de oricine, deoarece este necesara o buna cunoastere a informatiei legate de punctele de masaj si de ceea ce reprezinta acestea.
Reflexoterapia nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei in organism.


La ce ajuta reflexoterapia? 
- amelioreaza dezechilibrele functionale si hormonale
- regleaza tranzitul intestinal (adica imbunatateste digestia, inlatura constipatia si ajuta in cazurile sindromului de colon iritabil), 
- ajuta la reglarea functiilor endocrine,
- intensifica metabolismul si arde grasimile,
- amelioreaza cazurile de depresie si insomniile,
- amelioreaza retentia de apa (in special la femei), 
- înlătură oboseala cronica si sindromul de "burn-out", - tratează dureri musculare, 
- deblocheaza traseul renal, etc.
Reflexoterapia elimina toxinele adunate in ani sau zeci de ani si stimuleaza toate functiile organismului. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile la anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.


Avantajele reflexoterapiei

Poate fi aplicatã la toate categoriile de varstã, profilactic si pentru afectiuni acute sau cronice. Marele avantaj constã în completa lipsã de toxicitate, în conditiile în care civilizatia noastrã traverseazã o epocã foarte poluantã, inclusiv pe plan medicamentos.
Prin reflexoterapie nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normalã a circulatiei sangelui în organul sau zona afectatã este un mare castig, deoarece sangele transportã substantele de asimilatie, dezasimilatie si apãrare.
O bunã circulatie sanguinã conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boalã, în plus atrage reechilibrarea bioenergeticã în zona afectatã.


Pentru ca efectul tratamentului de reflexoterapie sa fie vizibil si de durata, pacientii care recurg la acest tratament trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata. De asemenea, nu este indicat a se intrerupe tratamentul medicamentos prescris de medicul curant. Dupa tratamentul reflexoterapeutic de obicei se va observa schimbarea parametrilor la analizele de specialitate si numai atunci medicul va decide schimbarea sau intreruperea tratamentului medicamentos.


După terapie, timp de două ore, nu se va servi masa, deoarece pentru digestie este necesară o cantitate mare de energie.


In executia tehnicilor de masaj se incepe in general, cu masarea piciorul drept si apoi se continua cu stangul. Se realizeaza toate fazele pe un picior si apoi se trece la celalalt. Este deosebit de important in tehnici de masaj sa fie respectate urmatoarele precautii: 
- a nu se leza pielea;
- sa nu se maseze pielea afectata de eczeme sau rani;
- sa nu se produca suferinta prin masaj;
- ca si terapeuti sa nu uitam ca " noi doar masam, adevarata vindecarea vine insa de la pacientul insusi si de la Dumnezeu".
Terapeutul trebuie sa aiba o igiena impecabila, o tinuta ordonata si placuta (de obicei haine albe sau culori pastel si de preferinta din bumbac sau in), mainile perfect curate, cu o manichiura riguroasa.
Sedinta de reflexoterapie trebuie executata intr-o incapere curata, spatioasa, bine aerisita, cu temperatura moderata (18-25°C) si linistita.
Este imperios necesara existenta unei mese sau pat special de masaj, a prosoapelor, cearceafurilor, uleiurilor etc. indispensabile unei sedinte reusite dar si pentru ca aceste tehnici de masare sa fie realizate in conditii optime.


Contraindicatii
- în cazul insuficienţei renale si/sau hepatice acute;
- în caz de litiază renală (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturală);
- în caz de litiază biliară;
- în stare de infarct;
- varice voluminoase si inflamate, ;
- hemoragii;
- sarcină;
- boli de piele de natură parazitară și inflamatorie;
- în hipertensiune / hipotensiune extreme;
- tensiune arterială oscilantă. 

miercuri, 21 martie 2012

Reintinerire...cu hrana vie

......sau cum poti arata de 40 de ani cand tu de fapt ai aproape 70....

Incredibil, dar adevarat, doar schimbandu-si stilul de viata a facut timpul sa ramana pe loc.

Numele sau este Annette Larkins, priveste si minuneaza-te...

Tu ce parere ai?


marți, 20 martie 2012

Terapia Craniosacrala



....."este cireaşa de pe tort în terapiile complementare" 
spun cei ce practică această terapie


Terapia îşi are rădăcinile în osteopatie, tratament descoperit în 1874 de Dr. Andrew Taylor Still. După dr. Stiil fluxul liber a lichidelor din ţesuturi - sângele, limfa, lichidele dintre celule – constituie esenţa sănătăţii.
Tehnica craniosacrala a fost dezvoltată mai departe între anii 1930-1940 de dr. Sutherland, discipol al dr Still. El a dovedit medical că lichidul cerebrospinal - care irigă creierul şi măduva - produs de măduva, are un puls ritmic. Acest puls ritmic poate fi simţit-palpat în orice os sau în orice ţesut. Acest puls numai atunci funcţioneză armonic şi neperturbat dacă oasele craniene au o anumită elasticitate şi pot urmări fazele de umplere şi de golire ale acestui lichid cerebrospinal.
Scopul terapiei este detensionarea suturilor dintre oasele craniene, a dura materului - a membranei legate de coloana vertebrală precum şi a celorlalte ţesuturi şi membrane aferente.
Şi toate acestea se fac prin atingere foarte fină.
Pe de altă parte: corpul este constituit de o serie de muschi si ligamente, si de asemenea, de tesuturi de legatura care se dispun in jurul structurii scheletice, si sunt continute in membrana cutanata. Dezechilibrul produce contracturi in structura osteomusculara care la randul lor apoi produc o variatie a ritmului craniosacral.


Ce este important:
1.Fiinţa umană este integritatea armonică dintre Corp, Mental şi Spiritual
2.Organismul dispune de puteri de autovindecare, de mecanisme de autoreglare şi de sisteme de autovindecare
3.Corpul este format din sisteme de ţesuturi, care sunt legate între ele


Având la bază cele trei idei de mai sus, tratamentul constă în restabilirea integrităţii între Corp, Mental şi Spiritual, activarea puterilor de autovindecare, precum şi din restabilirea relaţiilor de sinteză în interiorul ţesuturilor şi între sistemele de ţesuturi.


Când putem folosi Terapia Craniosacrala Integrată: 


ORICÂND
ajută în:
- dureri de cap, maxilare, migrene
- tratament posttraumatic in operatii la craniu
- dureri cervicale, dorsale, lombare
- la noi nascuti ca tratament posttraumatic
- autism
- dislexie, hiperactivitate
- la copii: probleme in concentrare, invatare, in vorbire, auditive 
- sclerosis multiplex
- ateroscleroza
- probleme emotionale, ale sistemului nervos, depresii
- oboseli, insomnii
- probleme de metabolism
- hormonale, endocrine
- hipertensiune
- dezechilibre motorice si senzoriale
- dureri articulare, nervul sciatic
- in timpul sarcinii, sau dupa nastere
- in recuperare dupa accidente, imbolnaviri


sursa aici 




luni, 19 martie 2012

Hrana vie - workshop la Galati



"In Romania, 1 din 4 oameni este obez iar unul din 2 are o problema de greutate. Intr-o lume unde 95% din diete esuează si oamenii isi pierd entuziasmul, ceva trebuie sa se schimbe. Hai sa fim seriosi un pic si sa privim statisticile cu sange rece: Intr-o lume unde 1 din 2 oameni moare de vreo boala de inima si 1 din 3 oameni moare de o forma de cancer, esti in pericol. Din fericire sunt medici, oameni de stiinta si nutritionisti care au reusit sa decodifice secretele vitalitatii si longevitatii pentru o viata fara boli. Aici vei descoperi un sistem usor de retinut cu cele mai avansate, testate si autentice metode pentru a-ti asigura o viata sanatoasa tie si familiei tale. Acum este timpul sa-ti recapeti energia si sanatatea debordanta si sa intri în grupul de elita al oamenilor care au un nivel al energiei si sanatătii ridicat si care isi trăiesc viata cu scop si pasiune."
sursa aici


Prieteeeeni de pretutindeni! Luuuuumeee, luuuumeee!!!


Organizam in data de 28 aprilie 2012 la Galati, la Hotel Galmondo in Salonul Aristocrat, workshop interactiv de hrana vie. Pentru mai multe detalii aruncati-va un ochi pe posterul evenimentului, iar daca aveti sugestii, intrebari sau pur si simplu doriti sa participati la curs nu va sfiiti sa o faceti pe terapiigalati2@gmail.com


Pace si iubire sa aveti din abundenta!








https://picasaweb.google.com/110024501436258302862/HranaVieWorkshopLaGalati?authkey=Gv1sRgCNqy_8yMkZWJyAE#slideshow/5721675393781357138

sâmbătă, 17 martie 2012

Inceput de drum

.................sau Cuvant Inainte......



Si iata-ne aici......la inceput de drum, cu emotii ca prescolarii in ziua de 15 septembrie, iata-ne pe o noua etapa a "drumului catre acasa".......impartasirea tainelor in fata ta, cititorule. 

Suntem stangaci, e drept, ca noi stim mestesugi altceva, sau cel putin incercam.....incercam sa aflam de la Univers taina sacra a vindecarii, sa gasim steaua calauzitoare catre drumul intortocheat al alinierii trup-minte-suflet. De aceea , daca mai gresim, te rugam , draga cititorule,  fii bun si nu da cu pietre, gaseste in sufletul tau minunat scanteia aceea de iertare si iubire si arata-te plin de compasiune fata de aceste incercari.....
Iar de vei sti mai multe decat noi, rogu-te, impartaseste-ne din darul cunoasterii tale.....ca impreuna sa cladim incet piramida cunoasterii alaturi de semenii nostri.




Lumina si iubire sa ai in viata!