Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

marți, 13 noiembrie 2012

Adevarul despre vaccinuri

A inceput din nou campania pro-vaccinare anti-poliomelita prin scoli. Acum, cand tu citesti aceste randuri, poate reusesti sa le citesti detasat, fara implicare emotionala.....si asta poate datorita faptului ca nu ai inca copii, sau pentru ca ai tai copii sunt mari de acum, sau pentru ca pur si simplu nu e un subiect care te intereseaza. Dar cand esti  direct interesat lucurile se schimba putin....de fapt putin mai mult, si asta deoarece sub-intra latura emotionala, este vorba despre copilul tau , pe care il iubesti ca pe ochii din cap si caruia ii vrei tot binele din lume. 
Iata cum arata "instiintarea" despre vaccinarea copilului tau.....
Din respect am sters numarul scolii....e mai bine asa. Dar sa analizam putin aceasta instiintare: ti se cere sa semnezi, dar nu e semnata si nu e parafata de nimeni, deci e o hartie fara nici o valoare. De ce oare? Oare pentru a putea fi folosita in caz de proces? nu stiu, ma intreb si eu asa.....retoric.....
Apoi toate acele intrebari care ti se pun.....poate am devenit noi parintii prea carcotasi totusi :-)
Hai sa vedem cate ceva despre vaccinuri, si mai ales de cel anti-poliomelita, ca despre el este vorba:


ATENŢIE LA VACCINAREA ANTIPOLIO !
In România,  campania de vaccinare antipolio în şcoli la elevii de casa a III-a cu vaccin injectabil VPI decurge de cativa ani.
Vaccinurile se fac după cum ştiţi, pe bandă rulantă, după un examen medical superficial, în  mare grabă, să se vaccineze cât mai repede toţi copiii, fără informarea corectă, fără explicaţii.
Cel mai grav însă e faptul că vaccinarea se face FĂRĂ A SE CERE ACORDUL părinţilor, care de multe ori află de vaccinare după ce aceasta a avut loc.
Vaccinul folosit este IMOVAX POLIO de la Sanofi Pasteur, din al cărui prospect voi sublinia unele aspecteîngrijorătoare:
- conţine  trei tipuri de virus poliomielitic inactivat, cultivat pe celule vero (celule care provin din rinichi de maimuţe africane verzi)
- conţine adjuvanţi şi alte componente: 2-fenoxietanol; etanol; aldehidă formică; vitamine; glucoză; polisorbat 80, aminoacizi şi acid clorhidric sau puţin hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului
- Efecte adverse : edem Quinke, şoc anafilactic la unul din compuşii din vaccin, convulsii asociate sau nu  cu febră în ziua următoare, parestezii în special la membrele inferioare survenite la 2 săptămâni după vaccinare, agitatie, somnolenţă şi iritabilitate  în primele ore după vaccin care regreseaza repede.
Vaccinul antipolio, atât cel oral cât şi cel injectabil, este incriminat ca fiind cancerigen, fiind implicat în în multiple forme de cancer (mezotelioame, limfoame, osteosarcoame etc.)
“In prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40(Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare.
Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio.
Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame, 3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene, 26 tumori cerebrale, 8 osteosarcoame, 6 tumori maxilo-faciale.
“Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii”, deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge.
Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.
Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale.”(Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România)
dr.Mircea Puşcaşu

articol preluat de aiciPentru a refuza vaccinarea, parintii trebuie doar sa-si manifeste in scris dezacordul. Iata un posibil model de declaratie ce se adreseaza medicului scolar:

DECLARAŢIE

Subsemnaţii
………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: ……………………………………………. şi
………………………………………………………, născută la …………………, domiciliat în ……………………….., CNP: …………………………………………….
în calitate de părinţi ai copilului ……………………………………………………….., elev la şcoala dumneavoastră,
Suntem pe deplin informaţi asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, motiv pentru care vă facem cunoscută decizia noastră fermă conform căreia NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acestuia a vaccinului antipoliomielitic şi a niciunui alt vaccin.
Refuzul nostru expres pe propria răspundere, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului.
În spiritul respectării legislaţiei din domeniu, personalului medical îi este opozabilă îndeplinirea – în caz contrar cu riscul sancţiunilor – a prevederilor Legii nr. 649/20.11.2001 pentru aprobarea Ordonanţei de Guvern nr. 53/30.01.2000 (art.1 alin.1 privind obligaţia asigurării vaccinării corecte a copiilor), inclusiv cu informarea părinţilor asupra caracterului non-obligatoriu al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiaşi act normativ (privind schema de vaccinare recomandată pentru copii).


DATA: .                                               SEMNĂTURI:
Apoi mai citesc si despre..... 

Copil PARALIZAT in urma unui VACCIN anti-poliomielitic (Slatina)

Părinții unui copil de un an și patru luni, din Slatina, județul Olt, au reclamat faptul că, în urma vaccinului anti-poliomielitic, copilul nu-și mai poate mișca picioarele.Potrivit părinţilor, vaccinul a fost făcut la Spitalul din Slatina şi la câteva ore după adminitrare copilul a paralizat parţial. Cel mai probabil scandalul va fi musamalizat…

Apoi alt articol aici

5 motive pentru a nu-ti vacina copilul

       1.) Pentaxim este un vaccin combinat care cuprinde 5 vaccinuri :  DTPa, VPI  si HIB[1]
-          DTPa : trivaccin care contine vaccinurile antitetanos, antidifteric si antipertussis (tusea         convulsiva)
-          HIB:  vaccin anti-Haemophilus Influenzae tip b
-          VPI: vaccin antipoliomielitic, cu virus inactivat
       2.) Ce nu se spune despre combinatiile de vaccinuri?
-          deoarece in ultimii 10-15 ani a crescut mult numarul de vaccinuri “obligatorii”, administrate sugarilor si copiilor mici, a fost nevoie de aceasta strategie. In felul acesta, parintii erau mai usor de convins sa accepte ca sugarul lor sa primeasca  27 de vaccinuri ( in Romania, cu mici variatii in alte tari), fara sa fie intepat de 27 de ori! Cu toate acestea, foarte putini parinti stiu de acest numar exagerat de mare de vaccinuri cuprinse in cele 5-6 injectii primite in decurs de un an. Pe de alta parte, era nevoie de aceste combinatii de vaccinuri pentru a masca foarte bine reactiile adverse ale fiecarui vaccin in parte. In felul acesta, daca apare o reactie adversa grava dupa un vaccin, nu se poate spune cu certitudine care dintre vaccinuri le-a provocat.[2]
-          In urma combinatiilor mai multor vaccinuri, nu se formeaza suficienti anticorpi. Acest lucru s-a observat chiar si la combinatii mai mici, precum trivaccinul sau tetravaccinul .[3] Institutul Paul-Ehrlich din Germania a recunoscut ca, la vaccinurile combinate, “pe langa heterogenitatea vaccinurilor, prin combinarea mai multor substante active, se pot produce schimburi si interactiuni fizice si chimice intre antigene. Aceste modificari, chiar daca le putem masura imediat,  ele devin insa evidente uneori mult mai tarziu…. Modificari imunologice, chimice si fizice nu au fost inca suficient studiate. Dupa legea combinarii, se pot produce un numar insemnat de mare de modificari in activitatea antigenica a fiecarui vaccin in parte….Aceste rezultate arata ca va fi nevoie de metode noi de evaluare a acestor modificari ”.[4] Adevarul trist este ca, mai tarziu, nimeni nu mai masoara aceste modificari iar la ora actuala sunt complet neglijate. De ce? Ce ar avea de castigat Companiile farmaceutice? Nimic. Ar avea doar de pierdut. Chiar si Academia Americana de Pediatrie (AAP – American Academy of Pediatrics), a recunoscut ca “actiunea si posibilele efecte secundare ale antigenelor combinate, nu au fost inca studiate. Datorita unor posibile schimburi si interactiuni fizice si chimice intre vaccinuri (fiecare vaccin avand alt virus, conservanti, etc),  se impune studierea activitatii fiecarei componente antigenice  in parte, atat singura cat si in combinatie cu altele. [5] La ora actuala constatam insa exact contrariul: aparitia de noi combinatii, cu tot mai multe semne de intrabare. Daca in Occident exista si heptavaccinul ( o combinatie de 7 vaccinuri), la noi, in Romania se administreaza copilului in varsta de 12 luni o combinatie de 8 vaccinuri(!): DTPa-VPI-Hib** Simultan ROR (CALENDARUL DE VACCINARE 2010, ORDIN NR.1.318 DIN 19.10.2009)[6]. Despre vaccinul ROR (rujeola-oreion-rubeola) si legatura lui cu autismul, cea mai grava si frecventa complicatie neurologica postvaccinala la copiii din America iar acum si in Romania, am scris intr-un alt articol. [7]
-          Prin combinarea vaccinurilor, fiecare vaccin in parte isi poate modifica antigenitatea,devenind astfel fie mai agresiv, fie mai putin activ. Spre exemplu, s-a consatat ca dupa tetravaccinul DTP-HIB ( s-a adaugat doar un singur vaccin nou, respectiv HIB), reactii adverse precum “tipatul encefalitic”, au fost de 10 ori mai frecvente decat in cazul trivaccinului DTP.[8]“Tipatul encefalitic” ne arata o reactie encefalitica postvaccinala, care poate provoca oencefalita acuta demielinizanta postvaccinala si in final sindromul ADHD, autism sau alte afectiuni neurologice grave. De asemenea, hexavaccinul “Hexavac”, a provocat efecte secundare mai numeroase ( febra, somnolenta, etc), decat pentavaccinul “Pentavac”.[9] Hexavac a provocat numeroase  decese si a fost retras de pe piata.
-          Prin introducerea pentavaccinului in SUA, a izbucnit o “epidemie” de diverse infectii( cu stari febrile), neexplicabile la acesti copii, tratati ambulator sau in spitale, necesitand  tratamente cu antibiotice. [10]
-          Nu exista la ora actuala niciun studiu privitor la reactiile adverse aparute la un interval mai mare de timp dupa vaccinurile combinate. Cele mai evidente ar fi studiile comparative facute la copiii vaccinati si cei nevaccinati.[11]
       3.) Sunt vaccinurile cu virusuri inactivate mai putin periculoase decat cel cu virusuri vii?
-          numerosi oameni de stiinta (Oswald T. Avery si altii) au studiat, au reprodus si au demonstrat inca in anii’40-50 ca “fiecare antigen viral  ( fie un virus viu, fie unul omorat ) administrat prin intermediul vaccinului, se poate transforma inapoi intr-un antigen virulent ( periculos). “ S-a dovedit de mult faptul ca nu mai are niciun rost sa se discute despre virusuri  asa zise “atenuate”, “inactivate” sau “omorate” fiindca virusii au o mare capacitate de a produce mutatii si de a deveni rezistenti in medii vitrege pentru a putea supravietui iar acest lucru este valabil pentru toate vaccinuri, nu doar antipoliomielitic.
-          “noi stim ca virusii poseda o posibilitate extraordinara de a supravietui; desi teoretic sunt  “omorati”,  ei isi pot “reveni, dar sub alta forma”, ne spune Dr. Reinhardt. Nimeni nu este in stare sa “omoare” virusii si sa-i poata folosi  pentru vaccin. Tot el afirma ca “virusurile care in mod normal nu sunt periculoase (patogene) pentru om, se pot combina cu alte virusuri in organismul uman si sa devina foarte periculosi! Procesul se numeste polimorfism, cand virusi latenti se pot reactiva si pot deveni inalt patogeni.” Acest lucru ar trebui sa fie o contraindicatie absoluta (!) pentru vaccinurile multiple ( asociate) folosite atat de des la sugari si copii. Virusii latenti se pot reactiva si deveni patogeni in organismul uman nu doar cand vin in contact cu un virus ci si in cand vin in contact  cu diferite substante fizice sau chimice sau in conditiile unei imunitati scazute datorita unei boli, administrare de antibiotice, Cortizon sau alte substante imunosupresoare ( chimioterapie, vaccinuri, etc). Din acest moment  ar fi trebuit oprita orice tip de vaccinare!  [12]
4.) Efectele  secundare ale celor 5 vaccinuri din Pentaxim
a.)  DTP [13]
-          febra ridicata,
-          convulsii febrile sau afebrile,
-          strigat tare si persistent (ore), copilul neputand fi linistit ( a fost numit si “tipat encefalitic”),
-          somnolenta excesiva, cu un somn profund, din care poate fi trezit doar foarte greu,
-          pierderea brusca a cunostintei,
-          encefalopatie (leziune cerebrala),
-          deces: Sindromul mortii subite la sugar (SIDS)
Obs. Efectele secundare au fost descrise pentru trivaccin, dar in combinatie cu alte doua vaccinuri din Pentaxim, acestea pot fi agravate, asa cum am explicat la pct. 2
b.)  HIB[14]
-          Reactii alergice
-          Tulburari de coagulare ale sangelui
-          Complicatii neurologice: convulsii, paralizii, meningite, encefalite, sindromul Guillain-Barre
-          Astm bronsic
-          Diabet zaharat tip1
-          Decese
Obs.
-          Concentratia mare de endotoxine din vaccin, face ca acesta sa fie mult mai greu suportabil decat vaccinurile antitetanos, antipolio sau antidifteric. [15]
-          reactiile secundare ale vaccinului monovalent (ACT-Hib) nu au fost studiate in mod sistematic iar acest lucru nu se va mai intampla nici de acum incolo deoarece vaccinul monovalent tinde sa dispara din comert; de aceea nici nu se va mai afla vreodata ce reactii secundare ar putea provoca componentele vaccinului Hib  care acum nu se mai gaseste decat in combinatiile cu alte vaccinuri. Cand vor apare reactii adverse dupa pentavaccin sau hexavaccin nu vom sti care dintre componente le-a provocat.[16]
c.)   VPI[17]
-          reactii locale
-          vasculite (infectii ale vaselor sanguine)
-          purpura ( tulburari de coagulare);
-          pareza faciala;
-          convulsii
-          parestezii
-          cefalee;
-          somnolenta
-          sindromul Guillain –Barre;
-          poliomielita postvaccinala,
-          reactii alergice.
Obs.
-          VPI este un vaccin de curand sintetizat si pus pe piata, ce contine un virus inactivat, “omorat”, dar, asa cum am aratat mai sus, aceasta inactivare este doar iluzorie;
-          virusul din vaccin poate sa revina la forma lui “salbatica” chiar si la nivelul intestinului si sa provoace o poliomielita postvaccinala.[18]
       5.) Cazul copilului paralizat in urma vaccinarii cu Pentaxim
“Pe data de 31 august copilul de un an Si trei luni a fost prezentat de parinti la cabinetul medicului de familie din Schitu, care i-a administrat un vaccin, Pentaxim, in cadrul programului national de imunizare. Acest vaccin are mai multe componente printre care si pe cea poliomielitica. De pe data de 31 august si pana ieri, 10 octombrie, copilul nu a mai fost prezentat vreunui medic, nici medicului de familie si nici vreunui medic de la vreun spital din judet. Printre efectele secundare ale unui vaccin pot fi si deficientele motorii si ele pot aparea in sapte zile de la administrarea vaccinului. Daca aceste efecte au aparut dupa administrarea vaccinului parintii trebuiau sa mearga la un medic cu copilul imediat. si acum ii sfatuim pe parinti sa duca copilul la un medic, la Slatina, la Spitalul Judetean, la un specialist sau in alt oras. Fara un diagnostic precis nu putem sa avem o parere corecta despre ce s-a intamplat”, a aratat directorul DSP Olt.[19]
       6.) Concluzii:
-          Combinatia a 5 vaccinuri intr-o singura injectie, arata ca reactiile adverse ale acestora se pot combina si mai ales, agrava, asa cum am aratat la pct.2. Nu exista niciun studiu la ora actuala care sa ne arate reactiile adverse ale vaccinului combinat, si care nu poate fi doar o suma a celor componente. Din cate arata studiile, nu le cunoastem nici macar pe acestea din urma, ci doar pe cele minore,
-           Este nevoie de o transparenta in ceea ce priveste pericolul acestor vaccinuri care, nu doar ca reprezinta o adevarata agresiune fata de sistemul imun imatur al copilului, dar mai ales, pot provoca boli grave, chiar decese. Atunci, va trebui sa punem in balanta avantajele vaccinurilor cu efectele secundare ale acestora si s-ar putea sa constatam ca aceste “avantaje” nu sunt altceva decat o iluzie cu care traim de 200 de ani incoace. Tot mai multe studii arata inutilitatea vaccinurilor si nu doar pericolul pe care-l prezinta pentru viata copilului iar apoi a adultului.
Surse :
[2] Pichichero 1997
[3] Buttery 2005
[4] Zott 1997
[5] Jorge 2003
[8] Mansoor 1997
[9] Aventis 2000
[10] Thompson 2006
[11] Hirte Martin 2008
[12] Joachim F.Grätz 2005
[13] H.Coulter,B.Fisher, 1996
[14] Impfreactionen 1995, Institutul Paul-Ehrlich
[15] Ochiai 2004
[16] Martin Hirte 2008
[17] Martin Hirte 2008
[18] Martin Hirte 2008
articol preluat de aici

Ca sa iti faci si tu o imagine cat mai completa despre argumentul mai sus-mentionat citeste te rog si articolele de mai jos, dand click pe linkuri!

Ma intreb acum: cum ar trebui sa actionez ca parinte pentru binele suprem al copilului meu??? Tu ce raspuns ai da "instiintarii"?

6 comentarii:

Anonim spunea...

eu am refuzat vaccinarea copiilor de la 4 ani respectiv 7ani,prin cererea aceea de refuz.cat de cat am fost inteleasa,nu am avut probleme deocamdata,si sper sa nu am
.

Terapii Galati spunea...

Multumesc ptr comentariu...la fel am facut si eu.Despre probleme viitoare legate de aceasta decizie nu ma impacientez prea tare, integritatea si sanatatea copilului este mai importanta decat o viitoare "problema" creeata de autoritati.

Terapii Galati spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Terapii Galati spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Terapii Galati spunea...

Continuare.....Asa cum era de asteptat, sistemul(alias autoritati)isi incepe presiunile...
Astazi am primit urmatorul mail cu specificatia "Urgent"

"Buna seara!
Pentru ca ati refuzat sa/i facem vaccinul lui .....(privacy law), dna doctor doreste o adeverinta in care sa specificati motivul.
Asteptam adeverinta.
O seara buna!"

Ce parere ai? Te voi tine la curent cu evolutia faptelor.

A mai aparut o stire despre minunatele vaccinuri importate de minunatii nostri conducatori uite aici
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/236075/bebelusi-imbolanviti-de-la-vaccinul-anti-tbc-campania-a-fost-sistata.html?utm_source=newsletter-alert-20121122&utm_medium=email&utm_content=alert-20121122&utm_campaign=Newsletter-Alert

Terapii Galati spunea...

Alte linkuri care trateaza acelasi subiect, cel al vaccinurilor:

http://nuvaccinurilor.blogspot.ro/

http://www.scribd.com/doc/19035048/Vaccinarea-Eroarea-Medicala-a-Secolului

http://hrana-vie.blogspot.ro/2012/02/vaccinarea-si-sanatatea-copiilor-un.html

http://www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/05/23/carnetele-de-vaccinare-copiii-care-nu-au-toate-vaccinurile-respinsi-la-inscrierea-la-gradinita-si-la-scoala/

http://nuvaccinurilor.blogspot.ro/2009/04/acest-subiect-este-unul-care-suscitat.html