Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

vineri, 2 noiembrie 2012

Lumea fara cancer!!! Vitamina B17 - Amigdalina


Primit pe email si postat aici sa il citeasca toata lumea. Informatia trebuie distribuita si inteleasa!!!

 Multumiri prietenului John!

Vitamina B17 - Amigdalina

   "După ani de cercetari, in 1950, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat o noua vitamina pe care a denumit-o B17 - cunoscuta şi sub numele de amigdalina (sau laetrile).
    Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.
    
Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin aceasta substanţă, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi de caise previne apariţia cancerului.
    Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări

    Se face din ce în ce mai auzită opinia conform căreia cancerul ar fi o boală cauzată de o deficienţă nutriţională. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxină misterioasă, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17. 
    Sâmburii de caise - pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii - sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă, care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.
    Amigdalina este alcătuită din două molecule de glucoză, o moleculă de acid cianhidric (compus anti-neoplastic) şi o moleculă de benzaldehidă (analgezic). 
Comercial, amigdalina (vitamina B17) se prepară din sâmburii de caise.     Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.
    Această metodă nu este acceptată de medicina "ortodoxă", care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei ca "
vitamină" este contestată.

Studiile sponsorizate de Institutul Naţional al Cancerului nu au putut pune în evidenţă proprietăţile terapeutice ale amigdalinei sintetizate din sâmburii de caisă în vindecarea cancerului. În plus, au fost înregistrate cazuri de deces prin otrăvire cu cianură în urma unor doze orale mari de amigdalină.

Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.

Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA - pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuind să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveţia etc. Costul unui asfel de tratament variază între 2000 şi 5000 USD pe săptămână...

Până ce medicina modernă va proba eficienţa sau ineficienţa acestui tratament, un ... sâmbure de adevăr există.

Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei. De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină 
în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.

Nu ştim de partea cui este dreptatea, timpul şi cercetările ce vor fi întreprinse vor lămuri această dispută. Poate că sursa naturală (sâmburele) este mult mai bună decât compusul comercial.

Până atunci, sfatul nostru este să mâncaţi cât mai natural şi cât mai variat! 
sursa: http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml
"Deci, unde se gaseste in natura Vitamina B17?
Cele mai cunoscute produse ce contin aceasta vitamina sint urmatoarele:

  • Semintele si miezul din simburii de: caise, mere, piersici, piersici cu coaja neteda, pere, prune
  • Cereale: hrisca, ovaz, secara, orz, orez brun
  • Pastaioase: fasole alba, mazare
  • Soiuri de varza: broccoli, varza obisnuita, varza vinata/rosie, conopida
    • Alte produse: spanac, migdale amare (simburi), dovlecei, cartofi dulci, zmeură, coacaza neagra, struguri, ceapă rosie, vin rosu, vanata

Cea mai mare cantitate de Vitamina B17 se contine in simburii de caise. In copilarie noi mincam miezul din simburii de caise, dar alegeam copacii ce aveau simburii dulci si nu pe cei amarui. Vitamina B17 se contine, insa, in simburii amarui. Parintii ne spuneau sa nu mincam simburii amarui si, probabil, aveau partial dreptate, deoarece la descompunerea Vitaminei B17 in corp se elimina acid cianhidric, care in cantitati mari este toxic pentru organism. Se recomanda ca pe zi sa nu se consume mai mult de 5 simburi amari de caise, distribuiti uniform pe toata durata zilei .
Semintele de mere de asemenea contin multa VItamina B17. Englezii au un proverb “An apple a day keeps the doctor away” (Un mar pe zi te tine departe de medic). Din perspectiva Vitaminei B17 acest proverb este adevarat si te poate feri de cancer, daca o data cu marul maninci si semintele, sau, cum se mai spune - ciocanul marului. Se recomanda sa nu se manince numai semintele marului, ci marul impreuna cu semintele. Astfel cantitatea de seminte este limitata la numarul de mere pe care le poti minca.
O alta sursa naturala   a vitaminei B17 este  sucul de iarba de grau verde. Acesta este extrem de bogat, 12 ml de suc contine aproximativ 200 mg de B17!
Problema este ca e foarte greu de extras sucul din frunzulitele de grau, insa vestea buna este ca acum se poate achizitiona si in Romania. http://www.fitomed.eu/index2.html

Probabil ca o parte din cei care o sa citeasca acest articol nu o sa se convinga de eficacitatea Vitaminei B17 in combaterea cancerului. Parerea mea este ca produsele enumerate mai sus pot aduce numai beneficii organismului, fara a lua in consideratie Vitamina B17. Iar daca totusi Vitamina B17 poate combate cancerul, asa cum se promite, atunci cu atit mai bine!!!"
                                                                                                                      Dr. Ernst Krebs

UN FILM DE EXCEPŢIE, Despre Amigdalina - B17 ! http://www.jurnaltv.ro/video/Lumea_fara_cancer_-_Vitamina_B17

Niciun comentariu: