Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

marți, 3 aprilie 2012

Gandirea pozitiva si Hrana Vie

Gandirea pozitiva

Gandirea pozitiva este protectorul nostru. Ea ne apara de invrajbire, saracie, boala si dusmanie. Folosind cat mai des verbul la prezent, nu la viitor, va reactualizati gandurile, le dati viata, grabiti realizarea lor. Trebuie sa fii stapanul gandurilor si fortelor tale si nu sclavul lor. Daca invatam sa dorim binele celor din jur, vom trimite in permanenta ganduri de bine, vibratii energetice benefice, ajutandu-ne de fapt pe noi insine. Viata noastra e tot asa de limpede si pura, dupa cum ne sunt gandurile. Suntem creatia gandurilor noastre si, ca atare, aratam asa cum gandim. Prezentul este rezultatul gandurilor noastre. Orice gand, bun sau rau lasa o urma adanca in corpul nostru. Gandurile bune ii imprima frumusete, sanatate. Gandurile rele, de invidie, de pesimism, de frica aduc riduri, boli, batranete, de aceea trebuie sa alungam gandurile deprimante de saracie, temerile de nenorocire si vaicarelile si sa le inlocuim cu ganduri pozitive, de incredere, putere, fericire.
Manifestarea unor ganduri de manie, de ura sau tristete creeaza forte vatamatoare atat corpului, cat si spiritului. Starea noastra mentala sau caracterul gandirii se reflecta in trasaturile fetei si in cele ale corpului. Figura noastra ne face agreabili sau nesuferiti, atractivi sau respingatori. Priviti un om nemultumit, tacut, melancolic, posomorat si veti vedea pe chipul lui amprenta gandurilor sale.
Gandurile noastre pozitive, de dragoste neconditionata, neutralizeaza ura sau gandurile rele ale eventualului adversar. Gandurile negative ne consuma din energie si pun foarte multi oameni in suferinta. Cand ne aflam intr-o stare negativa, absorbim, asemenea unui burete, toate gandurile negative din spatiul inconjurator. De aceea, oamenii in permanenta negativi seamana cu un canal prin care se scurg murdariile. In cele din urma, se infunda tevile si nu mai permit trecerea curentilor valorosi. Asemenea oameni isi pierd capacitatea de a emite ganduri pozitive.
Mentinerea cu precadere de ganduri negative, daunatoare in memorie, provoaca depresie. Aceasta boala, odata inradacinata, nu poate fi vindecata usor. Tot de minte depind fericirea si tristetea, sanatatea si boala. Maladiile fizice intalnite astazi pot fi explicate prin faptul ca multi oameni buni si evoluati au spiritul subjugat de ganduri inferioare.
Cine se gandeste la boala de care sufera, o va intretine. Cea mai mare primejdie pentru vindecare este gandul negativ. Prin ganduri, hranim o infectie ce ar putea degenera intr-o boala grava.
 Omul care se gandeste doar la griji si se teme de conditiile apasatoare ale vietii pune in miscare forte deprimante, care nu-i vor permite sa se ridice, astfel incat zdrentele se vor lipi de el, fara sa mai poata scapa. In marile orase exista mii de izvoare de gandire impura. Aceste izvoare de gandire inferioara formeaza o mocirla care te trage, incetul cu incetul, la fund. Nici chiar spiritul cel mai evoluat nu poate trai intr-o astfel de atmosfera, fara a se molipsi de ea. Uita-te si la videoclip-ul urmator, poate te inspira....


 si partea a 2-a


Hrana vie



Gradul de sanatate al omului este in raport direct cu felul sau de hranire. Ne imbolnavim pentru ca nu stim sa ne hranim. Singuri ne sapam mormantul, cu dintii. Sursa tuturor bolilor, a tuturor suferintelor acute sau cronice, este una singura: intoxicarea sangelui, iar aceasta se datoreaza felului in care ne alimentam. Din cauza modului defectuos de hranire, ne ucidem incet, dar sigur, din generatie in generatie. Cu cat hrana noastra este mai sofisticata, mai industrializata, mai elaborata, mai trecuta prin foc, cu atat gradul nostru de intoxicare zilnica este mai mare. In corpul fiecaruia din noi exista celule canceroase. Ele traiesc, se hranesc, si se inmultesc gratie hranei pregatite prin foc. Cand mancam hrana vie, celulele canceroase se supara, rabda de foame, se imputineaza, multe chiar mor. Dupa o perioada de hrana moarta, acestea se bucura, invie, se inmultesc in progresie geometrica, imbolnavindu-ne de cancer, provocand chiar metastaze. Orice aliment ucis prin foc devine un corp strain, generator de boli si de suferinta fizica si psihica, constituind hrana predilecta a virusilor. In plus, alimentele gatite se mananca in cantitate de 4 ori mai mare decat daca ar fi crude. Asa se explica numarul mare de supraponderali. Toate alimentele fierte isi pierd valoarea nutritiva – grauntele semanat in pamant naste viata, cel fiert putrezeste!
Sangele nostru contine 80% valori bazice si 20% acide. In consecinta, alimentatia noastra, indeosebi a bolnavilor, trebuie sa pastreze nealterat raportul respectiv. Zarzavaturile crude, chiar si cartofii cruzi, taratele si laptele crud corespund procesului de mai sus. O astfel de alimentatie poate sa neutralizeze si sa distruga otravurile acide excedentare.
Un organism viu trebuie hranit numai cu hrana vie. Temperatura de pregatire a hranei nu trebuie sa depaseasca temperatura corpului nostru. Enzimele se distrug incepand de la 38°C. Daca folosim temperaturi mai mari de atat la prepararea hranei, el devine un cimitir viu pentru alimente moarte. Enzimele reprezinta microprocesorul intregului organism: asigura existenta si inmultirea celulelor, controleaza toate functiile corpului, curata sangele si inlocuiesc celulele moarte, canceroase etc., astfel incat, la 7 ani se inlocuiesc toate celulele corpului. Enzimele sunt distruse prin fierbere.

Sfaturi

Dimineata: Se prepara in rasnita o pulbere din: 2 lingurite boabe de soia, 1-2 castane comestibile, 2 lingurite boabe de mei, 2 lingurite boabe de orez nedecorticat sau naut, dupa ce au fost spalate si uscate. Pulberea se pune intr-o cana de ceai aromat si se amesteca cu: o jumatate de lingurita de cacao, o lingurita de miere, putina zeama de tarate, formandu-se o pasta mai diluata sau mai vascoasa, dupa preferinta. In cana de ceai se mai pot pune 5-6 lingurite din pulbere de germeni de grau. Rezulta o pasta care se consuma cu: lapte proaspat, iaurt, chefir, lapte prins facut din lapte crud. Nu se va bea lapte fiert sau pasteurizat. Se mai poate folosi, in locul lactatelor, ceai preparat la rece (se amesteca seara, intr-un litru de apa, pulberea obtinuta prin macinarea mai multor plante si fructe uscate) miezul a 3 nuci, 3 lingurite grau incoltit, seminte de floarea-soarelui si de dovleac crude (previn constipatia, care este primul avertisment de aparitie a unei boli in corpul fizic). Zeama de tarate se obtine astfel: intr-un litru de apa, se pun seara 5-6 lingurite de tarate de grau; dimineata se strecoara si se pastreaza in frigider.

La pranz: Un castron mare de salata de cruditati, mancat in doua reprize, intr-un interval de maximum 3 ore de la preparare (dupa aceasta perioada, vegetalele oxideaza); salata se prepara prin amestecarea tuturor radacinoaselor rase, a frunzelor maruntite, a legumelor de sezon. Astfel:
In prima repriza, salata se face din ceea ce creste de la nivelul solului in sus: salata, patrunjel, marar, leustean, tarhon, frunze de ridichi, frunze de sfecla rosie, untisor, stevie, loboda, spanac, urzici, menta, busuioc, cimbru, frunze de telina, papadie, lastari de orz, ovaz. Se amesteca cu: castraveti, conopida, gulie, ardei gras, gogosar, dovlecei, dovleac, varza alba si rosie. Frunzele trebuie sa fie proaspete. Frunzele de ridichi au cele mai multe vitamine si substante minerale;
In a doua repriza, salata se face din ceea ce creste sub nivelul solului: telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ridichi rosii si negre, sfecla rosie, hrean, ceapa, usturoi, cartof ras cu coaja, toate bine spalate. Se adauga ulei vegetal extravirgin, branza cu smantana, maioneza proaspata. Salata de frunze se drege cu zeama de lamaie sau de grepfrut si cu fructe de catina proaspete. La salata de radacinoase, se pune otet de mere si putina miere.
Aceste salate se pot consuma cu cas, telemea de vaca sau de oaie, masline, icre frecate cu ulei presat la rece, turte de faina integrala, tarate, grau inmuiat de seara in apa, in loc de paine. Pentru eliminarea painii, se pot introduce in salata boabe de: grau, soia, mei, orez nedecorticat, naut, dupa ce au fost in prealabil inmuiate in apa 24 de ore. In incheierea mesei, se mai pot manca 3 lingurite de grau incoltit, seminte de floarea-soarelui si seminte de dovleac crude.

Seara: Se poate prepara reteta de dimineata inlocuind nucile cu alune de padure sau se poate consuma doar o jumatate de litru de lapte proaspat sau prins, iaurt, chefir – cu turte de faina integrala sau grau inmuiat in apa de seara pana dimineata – in loc de paine.
Dintre toate alimentele, numai cartoful copt in cuptor isi imbunatateste calitatile nutritive. De aceea, se recomanda sa se faca o salata din cartofi copti cu ceapa, masline, ulei presat la rece, otet de mere, miere. Aceasta salata se consuma proaspata, in ziua prepararii, fara paine. Se mai pot consuma cartofi copti cu telemea sau unt romanesc, fara paine.
Odata pe saptamana, se poate consuma peste la cuptor, cu salata de radacinoase sau mamaliga cu telemea si unt romanesc sau cu branza de vaci si smantana.

Pentru eliminarea toxinelor:

- Se vor bea zilnic minimum 2 litri de lichide: zeama de tarate amestecata cu zeama care se obtine prin pastrarea in apa, de seara pana dimineata, a cojilor rezultate din curatarea radacinoaselor care intra in salata de cruditati. Se beau 2 pahare de 250 ml, cu 30 de minute inainte de micul dejun si alte 2 pahare intre celelalte mese.
- Nu se consuma mancarea care a stat mai mult de 3 ore dupa ce a fost preparata; hrana vie se prepara pentru o singura masa si foarte apropiat in timp de momentul consumului.
- Se va evita consumarea fructelor la finalul meselor, ca desert. Masa de fructe se mananca separat, cu 30 de minute inainte de mesele principale sau la 2-3 ore dupa incheierea lor. Se mesteca bine. Pepenele se mananca numai separat, nu se amesteca cu fructele.
- Se vor evita racoritoarele si bauturile carbogazoase, acestea acidifica organismul.
- La fiecare masa se va manca un singur fel de mancare: o supa, o salata, peste etc.
- Nu se bea nimic in timpul mesei; apa se poate bea cu 20 de minute inaintea mesei sau la o jumatate de ora dupa masa de fructe, la 2 ore dupa amidonoase si la 4 ore dupa proteine;
- Laptele crud, proaspat, nu se consuma cu alte alimente sau cu alte produse lactate. Prin fierbere, laptele isi pierde calitatile, devenind mort.
- Smantana nu produce fermenti cu niciun aliment.
- Zaharul sau „moartea alba”, carnea, sarea extrafina, faina alba, margarina, conservele, alcoolul trebuie eliminate din alimentatie. Zaharul se inlocuieste cu miere, care contine fier, cupru, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu, magneziu, mangan.
- Mancatorii de carne trebuie sa stie ca hrana lor favorita e cadavru, mortaciune, hoit si contine unde omega – vibratia mortii. Oricare ar fi starea aparenta de prospetime, descompunerea incepe imediat dupa moartea animalului. La sacrificare, animalul fabrica cea mai puternica otrava: xantina, care nu dispare prin fierbere si induce in corpul uman o stare lenta de boala.
- Gatiti cu placere! Gandurile si sentimentele cu care gatiti, cu care va asezati la masa si cu care mancati hotarasc folosul si valoarea nutritiva pe care le au hrana respectiva pentru dv. Cea mai sanatoasa mancare se transforma in otrava, daca atmosfera in care gatiti si mancati e tensionata. Sentimentele negative transmit stari negative. Este important ca acolo unde cresc, se depoziteaza, se vand sau se prepara alimentele sa existe o vibratie pozitiva.
- Nu pregatiti mancare pentru altii cand sunteti prost dispusi, tensionati, sau cand aveti infectii respiratorii, deranjamente stomacale etc.
- Nu mancati cand sunteti obositi sau nervosi. Stati inainte 10 minute intinsi pe canapea, relaxati. Daca nu reusiti sa eliminati gandurile negative, e mai bine sa sariti peste masa respectiva! Daca mancati cand sunteti bolnav, hraniti boala, nu pacientul! Cea mai sanatoasa mancare, mancata cu amaraciune si tensiune, actioneaza asupra sangelui ca o otrava!
- Mestecati indelung fiecare inghititura, pana ce bolul alimentar devine lichid.
- In timpul mesei, nu se vorbeste, nu se priveste la televizor, nu se citeste.
- Dupa ora 20, nu se mai mananca!



sursa aici

Ti-a fost de folos? Scrie-mi la comentarii........


Niciun comentariu: