Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

miercuri, 2 mai 2012

Medicina traditionala sau intoarcerea la origini

Asa cum spuneam la inceput, acest blog se vrea a fi o "vitrina" virtuala si un vector de informatie.
Publicam in acest sens un articol semnat Emil Crin.



   MEDICINA TRADITIONALA sau INTOARCEREA LA ORIGINI  

        Ne-am „obisnuit” in ultimii ani cu termeni/denumiri ca: paranormal, bioenergie, tratamente naturiste, etc., dar in acelasi timp ii ignoram sau chiar  ii contestam. Insa, cum ne doare pe undeva (si numai atunci...) dam fuga la doctor sau la farmacie. Sigur ca o tableta de antinevralgic –in cel mai bun caz- ne va alina durerea de cap in cca. douazeci de minute, sigur ca medicul de familie sau/si cel specialist ne vor spune probabil si de ce ne doare capul, dar, in cate din aceste situatii vom sti cauza acestor dureri?... Stiati ca ... prin apasarea circulara -in sensul invers al miscarii acelor de ceas- pe anumite puncte ale mainilor, talpilor, fruntii/scalpului, coloanei vertebrale si ale altor catorva zone corporale, respectiva durere de cap dispare instantaneu impreuna cu cauza ei, iar tehnica terapeutica in discutie se numeste presopunctura? Am facut aceasta subliniere tocmai pentru a lamuri diferentele conceptuale, de perceptie dar si de analiza a abordarii temei noastre.                                                                                                             Pana in ’89 medicina traditionala a supravietuit cu greu, ea fiind ostracizata ideologic, legislativ si chiar stiintific in perioada comunista. In afara „babelor satului”, a catorva „vraci” zonali si a vreo doi-trei „vindecatori prin bioenergie”, omul de rand nu prea avea cui sa se planga, apeland si cand era cazul -dar mai ales- cand nu era, la medicina alopata. Veti intreba justificat : „...si ce te faci cand trebuie sa-ti scoti fierea, nu ajungi la chirurg?, sau ai o infectie puternica, nu iei antibiotice?...”. Realitatea este urmatoarea: chirurgia are o vechime de mii de ani, ea fiind practicata inca din perioada Egiptului vechi, iar dupa unele surse stiintifice chiar de dinaintea acestei epoci, din timpul Chinei antice (acum cca.sase mii de ani). Vorbim insa despre optiuni. De ce sa trebuiasca sa scot fierea –avand in vedere rolul ei functional in cadrul sistemului digestiv , endocrin, nervos, al intregului metabolism- extrem de important, daca pot sa nu o fac? Colecistectomia a devenit –din nefericire- o practica uzuala astazi, spunem -din nefericire- pentru ca motivul pentru care se ajunge –de obicei- la aceasta masura extrema, formarea calculilor biliari, poate fi abordat/rezolvat/evitat foarte simplu si eficient prin metodele/tehnicile/procedurile terapeutice traditionale, naturiste, stiute „de cand lumea” dar ignorate astazi aproape total ...
(N.B. – „[DEX/DGLR_def.]: Antibiotic: Substanta/medicament care are proprietatea de a opri cresterea si dezvoltarea unor bacterii sau microbi fara a vatama sistemul viu gazda .” Intrebare  : - pana la descoperirea antibioticului [penicilina – 1929] , cum isi trata omenirea infectiile ? Raspuns : - fitoterapeutic , adica prin intermediul plantelor sub diferite forme de administrare [neprelucrate , ceaiuri , pudre , tincturi , inhalatii , macerate , etc.] , homeopatic , adica prin ingerarea anumitor substante concentrate extrase din natura , a caror efecte pot fi exprimate succint prin expresia – „cui pe cui se scoate” si nu in cele din urma , prin mentinerea propriului echilibru bioenergetic , rezultatele fiind aceleasi}.                                                                                                                                                                                                                                       
Sa fim „linistiti si increzatori”, omenirea evolueaza rapid, civilizatia umana atingand „noi culmi ale cunoasterii si dezvoltarii sale”, nu-i asa?...Cu ce pret, insa? Nu cumva cu unul prea mare, cel al uitarii si –mai grav- cel al uitarii de sine?
Nu demult, cercetatorii astronomi au reusit sa obtina o imagine extraordinara a macrocosmosului care, stupoare, este aproape identica cu cea a microcosmosului, mai exact cu imaginea structurii sinapselor  (legaturilor dintre neuroni):
                   
Coincidenta? Intamplare? Eroare de interpretare? Nici vorba ! ...Exact asa stau lucrurile, aceasta este realitatea! Materia este structurata la fel la toate nivelele ei micro sau macro dimensionale. Aceasta fiind deja o certitudine, singura intrebare logica nu poate fi decat: „ce sau cine a stabilit aceasta realitate?” Eu am gasit raspunsul (sper nu prea) tarziu, moment din care intregul meu sistem de valori a fost rasturnat cu o suta optzeci de grade...                                                                                                                     (din categoria „Puteti crede asa ceva?”:) Mult timp (zeci de ani), m-au durut genunchii –gradual- tare, din ce in ce mai tare, foarte tare. Evident m-am dus la doctor (interne, ortopedie, reumatologie, balneofiziologie). Sigur ca am aflat de reumatismul pe jumatate dobandit, pe jumatate capatat ereditar. Sigur ca afectiunea avea o denumire ciudata pentru mine avand si o terminatie sinistra – poliartrita reumatoida + gonartroza. Sigur ca abordarea alopata presupunea un intreg arsenal terapeutic specializat in proceduri mai mult sau mai putin invazive, fulminand cu solutia chirurgicala –in final- in caz de rezultate nesatisfacatoare. Ce credeti –insa- ca mi-a recomandat/spus medicul meu de familie , o foarte buna prietena , medic alopat dar si homeopat , specializata in medicina holistica? „Impaca-te cu ceilalti si cu tine insuti si nu te vor mai durea!...”. Mi-a prescris si cateva remedii...M-am „chinuit” – e-adevarat -  vreo 2-3 ani sa aplic sfatul ei si astazi (la cincizecisidoi de ani), joc tenis de masa ca la treizeci! Evident ca acestui proces de (auto)cunoastere i-am „adaugat” tehnicile/procedurile/metodele invatate si practicate multi ani calificat: presopunctura, reflexoterapie, reiki, qi-qong, radianta, inforenergetica, cristaloterapie, magnetoterapie, meloterapie, aromoterapie, fitoterapie si nu in ultimul rand autopsihoterapie (fiind specializat in psihologie integrativa) cu aplicatii mixte compuse din foarte vechile tehnici de „reconectare” bioenergetica  a sinelui la Akasha (Informatia Universala), „trecand” si  prin  unele  invataturi  orientale – zen , dao , s.a..                             
       Asadar, ce legatura are boala de genunchi cu impacarea de sine si cu renuntarea la cearta (permanenta) cu lumea?...
(din categoria : „Are legatura!”:) 
Se pare ca starea psihica si sufleteasca de suparare pe toti si pe toate , de mahnire, de anxietate/angoasa traita si „alimentata” mult timp , combinata cu nemultumirea de sine, „ciuda” si autoblamarea continua pot avea repercusiuni nefaste asupra intregului sistem viu, ducand chiar la declansarea afectiunilor de tip malign (cancere , etc.)
                                                                                                                                                        
Care or fi resorturile bunastarii fizice, mentale, sufletesti? Unde ar trebui sa cautam echilibrul, in forma sa ideala? Oare nu cumva are legatura cu ce (ne) spunea tipul acela din Nazareth? Sau cu invataturile individului  de sub copac, de-si zicea Buddha? Ori cu Legile lui Moise? Poate cu discurile Dropa faurite dintr-un material necunoscut acum douasprezecemii de ani de catre niste fiinte mici cu cap mare si pe a caror suprafete sunt inscriptionate mai multe semne/simboluri neintelese inca si care „vibreaza” cand le tii in mana? Sau cu informatia ascunsa in Craniile de Cristal, obiecte care sfideaza toate legile fizice, chimice, matematice si logice cunoscute? Oare ce legatura este intre cifre , sunete si apa? Cum poate sa le placa muzica lui Mozart plantelor, sau vacilor? De ce nu avem pereche pentru toate organele din corp? Ce facea mama cu mana pe fruntea mea –semnele alea- in timp ce bolborosea ceva (ce?) , de-mi trecea durerea de cap instantaneu? Care este diferenta dintre soarta si destin? Karma le include? Si mai ales – ce sa fac cu liberul meu arbitru daca nu ma simt dual? Cate dimensiuni sunt pana la urma (de trei stiu sigur) , si unde sunt celelalte? Ce’nseamna : „aici” , „atunci”, „aproape” intr-un spatiu atemporal cvadridimensional? Ce s-ar intampla cu omenirea daca n-ar exista testosteronul, teama sau taraganarea? De ce aproape totul in viata este antonimic (albul si negrul, fata si baiatul, nordul si sudul, yin-ul si yang-ul, binele si raul), numai viata si moartea nu, amandoua fiind prea rapide ?                                                                                                                                                                                                                                                        - va urma -      
                                                                                                                                               Emil CRIN                                                                                                   
                                                                                                 psiholog                                                                                    expert reconectare bioenergetica integrativa                                                                                                              

Un comentariu:

Anonim spunea...

Not bad at all.